Knipövningar

Knipövningar stärker och tränar bäckenbottnen

Att träna och hitta rätt muskler i armar och ben är inga konstigheter när det kommer till att ge din kropp de bästa förutsättningarna, så varför inte också göra bäckenbottenövningar? Knipövningar är bra för din intimhälsa, och att stärka och träna bäckenbotten är inte bara effektivt för att motverka framfall men även en chans att förbättra sexlivet då en stark bäckenbottenmuskulatur kan främja starkare orgasmer.

Knipövningar kan även hjälpa de vaginala musklerna att slappna av och förbättra cirkulationen i området vilket kan öka upphetsningen.

Knipövningar för minskad inkontinens

Knipövningar kan också motverka urinläckage/inkontinens och är inte bara bra efter en graviditet. Musklerna kring slidan och urinröret blir svagare med åren vilket kan medföra att du helt plötsligt läcker lite urin när du exempelvis skrattar eller nyser. Det är relativt vanligt att detta händer för första gången under klimakteriet. Det kan helt enkelt bli svårt att hålla tätt. Det är också vanligt att oftare känna sig kissnödig. Dessa symtom kan kvarstå i flera år även efter klimakteriet. Att träna bäckenbotten kan hjälpa till att bygga upp styrka och minska besvären.

Så här utför du knipövningar

Du gör övningarna genom att lägga dig på rygg med benen böjda och lätt isär. Se till att magmusklerna inte spänns. Därefter kniper du ihop muskeln i ändtarmen för att därefter knipa framåt och uppåt. För att testa om du hittat rätt muskler kan du någon enstaka gång knipa av strålen när du sitter och kissar.

Läs mer

Loading...
Loading...
Loading...
CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.