om-klimadynon

Klimadynon – genom hela klimakteriet

Klimadynon är ett växtbaserat läkemedel som används för att lindra symtom av klimakteriebesvär såsom värmevallningar och kraftiga svettningar.

Klimadynon:

  • Är ett receptfritt läkemedel utan hormoner.
  • Lindrar klimakteriebesvär som värmevallningar och kraftiga svettningar.
  • Finns på apoteket.

Att Klimadynon är ett växtbaserat läkemedel betyder att behandlingens verksamma ämnen är hämtade från växtriket.

Viktigt att veta
Använd inte Klimadynon i längre än 6 månader utan att prata med din läkare. Ta inte tabletterna, som innehåller extrakt av läkesilverax och laktos, om du är allergisk mot något ämne i läkemedlet. Behandlingen rekommenderas inte heller till dig som är gravid eller ammar. Om du har eller har haft problem med levern, behandlats för eller genomgår behandling för bröstcancer eller andra hormonberoende tumörer eller om du tar östrogener ska du alltid prata med din läkare innan du påbörjar behandling med Klimadynon.

dosering-CM11-Desk-960x690

Så tar du Klimadynon för att lindra dina klimakteriebesvär

Klimadynon kan tas för att lindra klimakteriebesvär som vallningar och svettningar. Det verksamma ämnet i behandlingen är extrakt av jordstam från läkesilverax, vilket är hämtat från växtriket. Behandlingen ska bara användas av vuxna kvinnor som befinner sig i klimakteriet.

Så tar du Klimadynon:

  • 1 tablett 2 gånger om dagen (morgon och kväll).
  • Svälj tabletterna hela tillsammans med vätska.

Prova Klimadynon mot värmevallningar och svettningar

För några passerar klimakteriet så gott som obemärkt, medan andra har väldigt intensiva symtom. Värmevallningar är ett vanligt symtom i klimakteriet, även om det kan drabba kvinnor i olika hög grad. Det innebär att man snabbt blir väldigt varm och många får dessutom ofta plötsliga svettningar i samband med vallningen. Runt 60 % uppgav att de haft måttligt till svåra besvär av vallningar eller svettningar i en enkätundersökning från Socialstyrelsen.1 Symtomen kan vara påfrestande och stör ofta nattsömnen. Många i klimakteriet har svårt att somna, vaknar under natten – eller både och. En del har så pass mycket besvär att man vaknar upp genomblöt av svett.

På apoteket finns behandlingar som kan hjälpa till att minska besvären. Rådfråga personalen eller din läkare om du är osäker på vilken behandling som är rätt för dig. Klimadynon är ett receptfritt läkemedel, vilket betyder att behandlingen hittas på apotekshyllan eller via någon av nätbutikerna.

När ska jag söka vård för klimakteriebesvär?

Du ska alltid vända dig till din läkare om du upplever mycket klimakteriebesvär och att ditt liv begränsas till följd av symtomen. Kontakta din läkare eller vårdcentral om du upplever ett eller flera av följande symtom:

  • Värmevallningar, svettningar eller sömnproblem påverkar hur du mår.
  • Underlivsbesvär trots att du tagit receptfria lokala behandlingar i två till tre veckor.
  • Du känner dig ofta kissnödig eller att det svider när du kissar.

I preklimakteriet kan du vända dig till en gynekologmottagning. När du söker vård blir du informerad om vilka behandlingsalternativ som finns och vad som kan vara lämpligt för att dämpa dina besvär.

CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.