Hur-verkar-Klimadynon

Hur verkar Klimadynon?

CM11-Desk-960x690-hur-verkar-klimadynon

Hur verkar Klimadynon vid klimakteriebesvär?

Klimadynon tas vid klimakteriebesvär och är ett växtbaserat läkemedel med extrakt av jordstam från läkesilverax. Tabletterna tas två gånger om dagen (morgon och kväll) för att lindra symtom som:

  • Värmevallningar.
  • Kraftiga svettningar.

Använd inte Klimadynon i längre än 6 månader utan att prata med din läkare.

Växtbaserad behandling för klimakteriebesvär

Klimadynon är ett växtbaserat läkemedel för behandling av klimakteriebesvär. Det betyder att det verksamma ämnet i behandlingen är hämtat från växtriket.

CM11-Desk-960x690-hur-verkar-klimadynon-2

Klimakteriebehandling utan hormoner

Klimadynon är ett receptfritt läkemedel och ett alternativ för dig som vill ha en klimakteriebehandling utan hormoner. Behandlingen kan tas av kvinnor i klimakteriet med besvär som värmevallningar och kraftiga svettningar. Numera finns det flera olika sätt att behandla klimakteriebesvär på – en del behandlas med receptbelagda hormonbehandlingar, andra med vaginala läkemedel mot underlivsbesvär. Prata med din gynekolog, läkare eller vårdcentral om du är osäker på vad som är rätt för dig. Du kan också rådfråga personalen på apoteket gällande hur klimakteriebesvär kan behandlas receptfritt.

Så kan Klimadynon hjälpa dig

Har du problem med plötsliga vallningar och kraftiga svettningar? En del kvinnor känner att klimakteriet försvårar vardagen på flera olika sätt. Till exempel kan störd sömn påverka effektiviteten på jobbet eller plötsliga svettningar upplevas begränsande i sociala situationer. Men kom ihåg: symtomen går att behandla.

Klimadynon lindrar typiska klimakteriebesvär som:

  • Värmevallningar.
  • Kraftiga svettningar.

Eventuella biverkningar

Precis som alla läkemedel kan Klimadynon orsaka biverkningar, men det betyder inte att alla får dem. Prata med läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska om du får biverkningar. Du kan också rapportera biverkningar direkt till Läkemedelsverket på www.lakemedelsverket.se. Genom biverkningsrapportering kan du bidra till att öka informationen om läkemedels säkerhet.

CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.