Hormonell obalans

Hormonrubbningar kan förekomma vid klimakteriebesvär

En hormonrubbning inträffar när hormonkörtlarna inte fungerar som de ska, vilket leder till höga eller låga hormonvärden i blodet. Hormonell obalans orsakas av att någon av kroppens hormonkörtlar är över- eller underaktiv. Hormonrubbningar kan förekomma vid klimakteriebesvär och beskrivas som en typ av kemisk obalans.

Rubbningarna är i regel vanligare bland kvinnor

Det kan ta lång tid innan man känner av några symtom men dessa kan visa sig i just klimakteriebesvär som trötthet, håravfall och försämrad hy. Hormonrubbningar är i regel vanligare bland kvinnor då kvinnor ofta går igenom större hormonomställningar i form av menstruation, graviditet och inte minst klimakteriet.

En balanserad hormonnivå är viktig för välmående

Hormonell obalans kan bland annat bero på genetiska faktorer hos kvinnor men kan också hittas i den livsstil vi väljer att leva. Lust, aptit och humör är bara några av de faktorer som styrs av våra hormoner. En balanserad hormonnivå är en viktig nyckel till välmående och förebyggandet av sjukdomar som benskörhet, depression och hjärt- och kärlsjukdomar. Psykisk ohälsa och stress kan rubba balansen i kombination med fel kost. Att hålla hormonerna i schack är extra viktigt när kvinnan börjar närma sig 35 års ålder.

Läs mer

Loading...
Loading...
Loading...
CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.