Huvudvärk

Huvudvärken kan förvärras under klimakteriet

I klimakteriet kan man få klimakteriebesvär så som huvudvärk vilket inte är ovanligt vid förändringarna i nivåerna av könshormoner. Innan mens och under förklimakteriet när nivåerna med könshormoner varierar rejält kan huvudvärk bli ett vanligt symtom. Kvinnor som redan lider av migrän kan också uppleva att huvudvärken förvärras under klimakteriet vilket som sagt beror på att huvudvärken kan förvärras under klimakteriet. Migrän brukar ibland kallas för en kvinnosjukdom i och med att över hälften som lider av åkomman är just kvinnor.

Det är bra att försöka stressa mindre och dricka vatten

Uppstår dessa problem är det rekommenderat att försöka undvika stress och uttorkning. Migrän är som sagt vanligare bland kvinnor än bland män och har kopplats till både det kvinnliga hormonet östrogen och det manliga hormonet progesteron. Båda hormonerna spelar en nyckelroll för att reglera förklimakteriet, klimakteriet och åldrandet. Hormonell migrän kan framförallt uppstå när nivåerna av det kvinnliga hormonet östrogen svänger när man går in i klimakteriet. Stabiliseras nivåerna brukar också migränen bli bättre oavsett om nivåerna är högre eller lägre än normalt.

Annan värk som kan förekomma under klimakteriet

Det förekommer även att visa kvinnor upplever led- och muskelvärk under klimakteriet. Det kan påverka vardagen negativt. Det man kan göra själv för att minska värk i leder och muskler ärr att träna sina muskler och bygga upp sin kropp. Ju bättre kroppen fungerar/ju mer muskelstyrka man har desto mindre chans att man får värk eller kan motverka den.

Läs mer

Loading...
Loading...
Loading...
CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.