Nausea illamående

Illamående kan åtföljas av värmevallningar

Illamående kan tillhöra ett av symtomen vad gäller klimakteriebesvär under övergångsåldern. Menopausrelaterat illamående kan uppstå på grund förändrade hormonnivåer, och hos vissa kvinnor åtföljas av värmevallningar. Illamående är känslan av en orolig mage och kan vara både lindrigt eller allvarligt. I många fall åtföljs det även av kräkningar eller känslan av att du behöver kräkas. Du kanske heller inte känner för att äta.

Inte ett särskilt vanligt klimakteriesymptom

Illamående uppstår som ett svar på signaler som skickas från hjärnan och nervsystemet till matsmältningskanalen. Dessa signaler riktar sig mot flera organ i kroppen. Illamående är inte ett särskilt vanligt klimakteriesymtom men kan drabba vissa kvinnor (som ovan nämnt) ihop med värmevallningar. Illamåendet kan också vara en påföljd utav andra mediciner. Menopausrelaterat illamående uppstår på grund av förändrade hormonnivåer.

En påföljd av flera olika orsaker

Illamående är en känsla av en orolig mage som kan vara både lindrigt eller allvarligt. Aptiten kan också påverkas. Det uppstår genom ett svar på signaler som skickas från hjärnan och nervsystemet till matsmältningskanalen. Influensa, migrän, matsmältningssvårigheter och olika typer av läkemedel är faktorer som kan leda till illamående. För att sammanfatta är illamående inte ett av de vanligaste klimakteriebesvären men kan i fall det uppstår bero på orsaker som en minskning av vissa hormonnivåer, värmevallningar i kroppen och läkemedelsbiverkningar.

Läs mer

Loading...
Loading...
Loading...
CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.