Vagina underlivet

Besvär i underlivet kan uppstå i samband med klimakteriet

Det är inte ovanligt att kvinnor drabbas av underlivsbesvär under övergångsåldern, något som kan upplevas besvärligt och påverka livskvaliteten.

Efter klimakteriet minskar östrogenet i en kvinnas kropp vilket är en bidragande orsak till att de flesta kvinnor får sköra slemhinnor i underlivet i övergångsåldern. Klimakteriebesvär som påverkar underlivet kan visa sig genom att du kan få ont när du har sex. Slemhinnorna blir mer ömtåliga och kan orsaka klåda och sveda.

Tänk på hygien och sök vård vid blodiga flytningar

Det är viktigt att söka vård om du får blodiga flytningar eller blödningar från slidan efter klimakteriet. Försök att inte tvätta underlivet mer än 1-2 gånger per dag för att undvika klåda och irritation. Tvätta helst bara framifrån med vatten eller en oparfymerad tvål. Använd luftiga kläder och gärna bomullstrosor. Se även till att kissa efter sex för att bli av med eventuella bakterier då risken för urinvägsinfektion ökar med torra slemhinnor.

Läs mer

Loading...
Loading...
Loading...
CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.