Fytoneering

Växtbaserad hjälp vid klimakteriebesvär utan hormoner

Klimakteriet är en naturlig och oundviklig del av varje kvinnas liv. Här kan du läsa hur vi producerar vårt växtbaserade receptfria läkemedel för vallningar och svettningar, genom en process vi kallar fytoneering, som är unik för Bionorica.

De vanligaste klimakteriebesvären

En av de mest kända och kanske utmanande besvären är värmevallningar och svettningar. Dessa plötsliga och intensiva värmevågor kan överrumpla kvinnor och drabbar upp till 75% av kvinnorna i klimakteriet.

Värmevallningar inträffar på grund av förändringar i hormonnivåer – särskilt minskningen av östrogen. De kan komma när som helst, vilket skapar en känsla av hetta i ansiktet, halsen och bröstet, ofta följt av kraftiga svettningar.

Klimadynon är ett hormonfritt växtbaserat läkemedel mot just värmevallningar och kraftiga svettningar. Klimadynon är ett receptfritt läkemedel som är framtagen från medicinalväxten läkesilverax och är därför helt fri från hormoner.

Växtbaserade läkemedel med respekt för naturen

Ett växtbaserat läkemedel är en typ av läkemedel som framställs från växter eller växtmaterial. Skillnaden mellan växtbaserade läkemedel och syntetiska läkemedel ligger i källan till de aktiva substanserna och i produktionen. Bionoricas läkemedel framställs hela vägen från frö till färdigt läkemedel i apotekshyllan, vilket tar mellan 2-5 år. Bionorica har producerat växtbaserade läkemedel i över 90 år och är en av de ledande tillverkarna i världen.

Läkemedlen produceras genom något vi på Bionorica kallar fytoneering – en process som säkerställer kvaliteten hos våra läkemedel. Förenklat kan man säga att fytoneering innefattar en kombination av medicinalväxternas egenskaper, den senaste forskningen och avancerad teknik. Fytoneering innebär även sättet vi odlar våra växter på, extraherar växtinnehållet och sedan producerar det färdiga läkemedlet.

Det finns flera delar som är viktiga för kvaliteten av ett växtbaserat läkemedel:

  • Det börjar med att välja ut rätt fröer och den bästa platsen för medicinalväxterna att växa i

  • Odlingen av växterna kontrolleras noggrant under hela tillväxten fram tills de skördas

  • Växterna kvalitets kontrolleras regelbundet och måste skördas vid rätt tidpunkt

  • Utvinningen av extrakt sker i vår egen produktion där vi har utvecklat patenterade processer

Eftersom vi arbetar med växter är hållbarhet centralt hos oss och allt vi gör präglas av en djup respekt för naturen – från odlingen av våra medicinalväxter till förpackningen våra läkemedel säljs i.

Bionoricas Klimadynon är framställd genom hållbarhet med fokus på miljö och den högsta möjliga kvaliteten på växtdelar. Tillverkningen via fytoneering spelar alltså en stor roll för Klimadynons kvalitet.

Läs mer om Klimadynon här!
Klimadynon fytoneering

Läs mer

Loading...
Loading...
Loading...
CM12-fp-540x450

Köp Klimadynon på apoteket

Du hittar Klimadynon på apoteket, antingen på hyllan eller i någon av nätbutikerna. Här har vi listat alla återförsäljare.